Amund

Tour de Gironde 2016 Game, set and MATCH!

mai 31 • Alle ritt, Etapperitt • Views • Kommentarer er skrudd av for Tour de Gironde 2016 Game, set and MATCH!

Etter Tour of Norway dro laget ganske raskt til Frankrike, bare dager etter målgang i Sarpsborg. Ikke at vi var misfornøyd med rittet i Norge. Vi hadde kjørt knallsterkt under hele rittet, men hadde ikke fått topputtellingen. Derfor var det et revansjesugent lag som satt på flyet onsdag for å møte Gino van Oudenhove og støtteapparatet.

Til det franske UCI 2.2 rittet Tour de Gironde hadde Gino tatt med Ole Forfang, Kristoffer Halvorsen, Amund Grøndahl Jansen, Adrian Aas Stien, Philip Lindau og Truls Korsæth. Og det skulle bli sistnevnte Truls som åpnet «ballet» på første etappe! Lillehammergutten var tilbake for å kjøre seg i form etter et lengre sykdomsopphold, og hadde bare en NC-helg med «Gylne Gutuer» på Stange i beina før start. Men det så ut til å holde lenge for Truls, og at han langt på vei er helt i nærheten av gammel «PanzerTruls»-form igjen.

For på første etappe fra Bordeaux-Caudéran til Lacanau havnet Truls i det avgjørende bruddet 30 km før mål. Det ble en 162 km lang, meget raskt etappe med en snittfart på 47 km/h. Mot slutten var bruddet på vei til å bli hentet, da Truls smeller til og går solo fra bruddet med 3 km til mål. 2 km før målstreken har han nesten halvminuttet, men så begynner tiden å krype nedover igjen. Truls biter tenna sammen og nekter å gi seg, og han lykkes! Med 3 sekunders margin og et stort felt på over 130 ryttere spurtende om podiumplassene bak krysser Truls innbitt mållinja som vinner. Dagen blir komplett da de to neste som spurter raskest i feltet er Kristoffer og Adrian, TREDOBBELT seier på første etappe! I tillegg tar Philip den røde poengtrøya for å gjøre dagen komplett!

Etter rittet er selvsagt Truls fornøyd. Men han er aller mest opptatt av sine lagkamerater:
-«Tour de Gironde var et utrolig morsomt løp. Det er kjempegøy å se hvor mange sterke ryttere Team Joker Byggtorget egentlig besitter. Prestasjonene isolert sett denne helgen er selvsagt tilfredstillende.
Allikevel er det kraften av samarbeid som virkelig gjør opplevelsen verdifull. Vi tør å satse på hverandre. Det er veldig inspirerende, og gjør utfordringene meningsfulle allerede før vi har nådd målene vi setter oss. Bedre utgangspunkt for prestasjon skal du etter min mening lete lenge etter!»

Truls maal

Men det å ta ledertrøyen på rittets første dag, er ofte ingen fordel. Laget blir krevd å ta ansvar og kontroll, samtidig som alle andre skal angripe. Vi måtte fortsette å være offensive. Truls satt med 10 sekunder til Adrian etter bonussprint og 12 til Kristoffer, samt størsteparten av feltet +16 sekunder bak. Det måtte ikke gå farlige brudd uten at vi hadde kontroll, og den beste måten for å ha det er å bli med selv.

Amund_start

En konsentrert Amund før start. Hadde han en anelse av hvilket solid håndverk han var i ferd med å gjennomføre?

I tillegg var det en 210 km lang etappe fra Carbon-Blanc til Cenon som lå foran oss. Det blir en rask og hektisk start, men ganske raskt kommer Amund løs sammen med en annen rytter. Det gikk mot en lang dag i brudd for de to da de raskt økte avstanden til feltet med over minuttet. Så punkterte columbianeren, og Amund var med ett alene i front. Det var 180 km igjen til mål!
Amund valgte å kjøre videre alene og vurdere hvor stor avstand han fikk til resten av rytterne. Feltet anså kanskje heller ikke en enslig rytter i brudd for noen reell trussel, for Amund fikk nesten 6 minutter til en gruppe på 20 ryttere inkludert Adrian og Kristoffer, og over 7 minutter til feltet.

TheManWithAMission

«The man with a mission!»

Gino var framme hos Amund og de drøftet situasjonen som «noe kinkig», men Amund var bestemt for å fortsette kjøret. De to gruppene samlet seg igjen bak, og opphentingen startet. 50 km før mål var ledelsen fortsatt over 5 minutter, men nå på vei ned. Ufortrødent fortsatte han å kjøre mot mål, mens kilometrene mot målstreken nærmet seg foran og feltet nærmet seg bak. 3 km før mål hadde han 40 sekunders forsprang til et jagende felt. Det var en kamp mot klokka og kreftene. En kamp som egentlig skulle være håpløs. Men med «No guts no glory» innpreget i nakkekragen var det ikke aktuelt å gi opp den umulige oppgaven.
Gleden og følelsen som utløses når umulige ting skjer er stor. Amund vinner etter 180 km alene i brudd!!!

Amund_vinner

Dermed overtok Amund den gule trøya fra Truls, og laget skulle forberede seg på å sikre trøyer, sammenlagt og andre inn i den 3. og siste etappen med start og mål i Captieux. Den 166 km lange avslutningen med finalerunder handlet med andre ord om kontroll, kontroll og kontroll. Og det klarte laget til fulle! Etappen ble helblå, der laget dominerte feltet og klarte å holde de andre lagene sjakk hele veien. Kollektiv og sterk jobbing, spesielt av Ole og Philip, gjør at sammenlagtseieren ikke blir truet. Og når Amund er sikret den gule trøya og sammenlagtsuksess kan like godt Adrian krone verket med en sterk spurtseier til slutt på etappen. Før etappen var det planen å kjøre for Kristoffer i en eventuell spurt. Underveis hadde han imidlertid ikke den gode følelsen, og det ble lagt en annen plan med Adrian i stedet. Mot slutten «våknet» formen til Kristoffer igjen, og uten spørsmål om egne sjanser plasserer han Adrian perfekt inn i siste sving. Det er det som gjør laget så sterkt i år. Det kollektive og oppofringen for hverandre.

Ole_leadout

Jokertoget hadde kontroll i Frankrike. Ole og Philip var to av de store lokomotivene.

Adrian_win

Med blikket mot himmelen føler Adrian «The sky is the limit» i det han krysser mållinjen først.

Amund oppsummerer Tour de Gironde enkelt dagen etterpå:
-» Det er ganske nevneverdig at vi stort sett brukte 2 mann på å kontrollere et 5-manns brudd. Ole og Philip gjorde et solid håndverk i front i går. Stemningen var kanskje også ekstra god uten stikk-kontakter på rommene og lav mobilbruk. Dette var nesten som Gutta på tur

Comments are closed.

« »