drakter_2017

Pressemelding: Icopal inn som ny navnesponsor

jan 11 • Alle ritt • Views • Kommentarer er skrudd av for Pressemelding: Icopal inn som ny navnesponsor

Norges beste profesjonelle sykkellag endrer navn til Joker Icopal i forkant av 2017-sesongen.

Laget som i 2016 het Joker Byggtorget har altså fått inn en ny aktør fra byggebransjen:

 Icopal er en av Norges største og mest solide aktører innen byggevarer og taktekking. Selskapet har en 122 år historie og hovedkontor i Norge på Fjellhammer.   

 -Vi er svært fornøyde med at en stor internasjonal aktør ønsker å satse på Nnorsk sykkelsport, sier daglig leder i Interspons, Birger Hungerholdt. Laget har kjørt inn store internasjonale resultater de siste sesongene, og har blitt godt kjent i hele Europa, sier Hungerholdt. Han håper at enda flere selskaper vil se verdien i å assosieres med vinnerkultur og samtidig profileres på en meget god måte både nasjonalt og internasjonalt.

 I første omgang er det en avtale over to sesonger, men vi ser for oss at selskapet vil være med å utvikle laget videre også etter 2018-sesongen, sier Hungerholdt.

Dagligvarekjeden Joker fortsetter for øvrig sin langsiktige satsing på sykkellaget.

Mye TV-tid

Joker Icopal ser ut til å få en meget god sesongplan med innpass i flere store ritt enn noensinne. Med verdensmester Kristoffer Halvorsen på laget er dørene hos en rekke større arrangører mer åpne enn vanlig, flere av disse rittene sendes direkte på TV både nasjonalt og internasjonalt. Bare i Norge er det snakk om i overkant av 50 timer direkte TV fra UCI-rittene og NM, noe som gjør det vesentlig mer verdifullt å sponse et sykkellag bare sammenliknet med noen få år tilbake.

Nummer to på Europarankingen

I dag kom forøvrig også UCI sin ranking for 2017-sesongen. For første gang i historien er et norsk lag nå plassert blant de tre beste kontinentallagene i Europa. –Andreplass på Europatour-rankingen er en milepæl for Joker Icopal, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove, og fortsetter: -Vi har helt siden oppstarten sett opp til lagene som har vært ranket blant de tre beste, og nå er vi endelig der selv, sier Van Oudenhove. Plassering blant de tre beste lagene i Europa gir automatisk invitasjon til alle ritt på kategori 2 for kommende sesong, som igjen også er med på å bidra til et bedre sesongopplegg en tidligere.

Her er rankingen:

http://www.uci.html.infostradasports.com/download/CR_Invitational_ranking_comp23877_2017.pdf

Sterkt 2017-mannskap

Joker Icopal vil som vanlig innlede sesongen i Belgia og Frankrike i begynnelsen av mars. Før den tid venter to treningssamlinger på Mallorca. I skrivende stund innleder laget samling nummer to i sine forberedelser til 2017-sesongen. Årets lag er noe av det sterkeste vi har sett historisk sett.

 

Laget tar nå fatt på sin trettende sesong som ledende sykkellag i Norge, og høydepunktene kommer på rekke og rad denne sesongen. De norske UCI-rittene og NM er som vanlig de viktigste rittene i løpet av sesongen. Dessuten har laget ambisjoner om å kvalifisere seg til VM lagtempo for profflag i Bergen.

 

Ryttere 2017:

Markus Hoelgaard (22 år),  Ålgård

Bjørn Tore Hoem (25 år), Eresfjord

Anders Skaarseth (21 år), Lillehammer

Adrian Aas Stien (24 år), Trondheim

Kristoffer Halvorsen (20 år), Kristiansand

Ole Forfang (21 år), Skøyen

Tobias Foss (19 år), Lillehammer

Rasmus Fossum Tiller (20 år), Lillehammer

Carl Fredrik Hagen (25 år), Kolbotn

Iver Johan Knotten (18 år), Re/Tønsberg

Vegard Breen (26 år), Maura

Kristoffer Skjerping (23 år), Sotra

 

Comments are closed.

« »