Du må innfinne deg med offer du kanskje ikke har tenkt mye på. Trening, og mer trening er hva et liv som proff idrettsutøver betyr. Det er mange reisedager i året, og vanskelig å stifte familie, eller ha en familie. Menn og kvinner som har god arbeidsmoral, og jobber hardt vil ha suksess. Det er viktig å ikke gi opp i motgang.

Et Norsk Profflag

Et norsk profflag for herresykling er nesten på plass for Norge. Uno-X er laget som tar satsingen, og dette åpner opp for mange muligheter for syklistene som vil ta proff steget i Norge. Det er et stort fremskritt, og gjør profftilværelsen mer aktuell. Vi har et godt sportslig alternativ, og kan bedre ta vare på egne talenter og videreutvikle dem. Et viktig steg opp fra prokontinentalt nivå, og til ny rang med bredere omfang. Dette er andre nivå og rett under verdenstoppen av de beste. Enten det er spill som Live bord på Maria med levende spill, eller sport, så er dette et stort viktig fremskritt. Alt må fungere på beste måte og det kreves disiplin og hardt arbeid for å oppnå topp prestasjoner.

Intensiteten skaper et nytt press, og kjente løp som Tour de France er plutselig nærmere, og mer reelt enn før. Det har vært forsøk på å starte et norsk profflag før, men det kom ikke helt i mål med kostnader. Det er mange talenter, og nå er det bedre forhold for å ta vare på dem. Veien frem til suksess er enklere med et godt norsk profflag.

Per 2020 har vi 9 menn på 6 ulike World Tour Teams, og 5 menn på International Cycling Teams. På kvinnesiden har 3 som er på Continental Teams. I tillegg til disse proffene har vi andre deltakere på ulike lag og utviklingslag.

Trening, tip og råd

Som proff syklist er variert trening viktig. Dette betyr variasjon av terreng, tempo, og intensitet. Slik utvikler du utholdenhet og teknikk, mens du gjennomfører treningen. Mange bruker ulike ritt som kondisjon og teknikk trening. Norge har ritt for alle nivåer. Det er viktige Norges Cup ritt som holder internasjonalt nivå for maksimal og best grunnlag for videreutvikling av profesjonelle.

Fra forbundets side tilbys en rekke kurs for trenere. Her er det mulig å utvikle gode plattformer for trening, metode og teknikk utveksling. Samt tips som kan hjelpe til med bedre tilpasset innfallsvinkler for individuelle ryttere. Ikke all trening er like effektiv for alle så det er viktig å finne de beste resultatene.

Det er viktig å huske at jo høyere opp på stigen du tar som profesjonell syklist, jo viktigere er det at treningen alltid hjelper deg til å videreutvikle dine styrker. Glem ikke at dine svake sider må jobbes med, og vær åpen til ideer om nye angrepsmetoder som kan hjelpe deg å bruke kroppen din bedre.